Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
1401 Postów
Onty_Ja_Gabriel_3.
(Onty_Ja_Gabriel_3.)
Maniak
Anna Wilk napisał:
Czy może przyjechać do mnie córka z wnuczkami na świętaOczywiście, że może przyjechać i to bez względu na formę podróży, jednak musi spełniać ustalone warunki wjazdu na teren Norge.
Najważniejsze to, musi posiadać aktualny minusowy test na wiruskaświruska po angielsku, tak dla siebie jak i dla dzieci.
Dokument jest ważny 72 godziny od daty wystawienia.
Ty natomiast MUSISZ mieszkać w samodzielnym domu nie w bloku.
Samodzielny dom, to domek jednorodzinny i to nie bliźniak lub szeregówka.
Inaczej tak córka jak i jej dzieci, będą musieli przebywać przez 10 dni w specjalnym hotelu na kwarantannie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
170 Postów
Stały Bywalec
może przyjechać..musi mieć test..w języku obcym np. angielski czy niemiecki czy norweski..zrobiony 72 godz. przed wyjazdem..czeka ją też 10 dniowa obowiązkowa kwarantanna w hotelu za 500 kr dorośli...albo musi mieć swoje tj.oddzielne miejsce na kwarantanne..z dostępem do kuchni i łazienki...nie może to być wspólne ..posiadanie takiego odosobnionego miejsca musi być udokumentowane na granicy.w czasie kwarantanny zabroniony jest kontakat z innymi osobami
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1624 Posty
Joanna Kuchnicka
(Asikhb)
Maniak
bg38 napisał:
może przyjechać..musi mieć test..w języku obcym np. angielski czy niemiecki czy norweski..zrobiony 72 godz. przed wyjazdem..czeka ją też 10 dniowa obowiązkowa kwarantanna w hotelu za 500 kr dorośli...albo musi mieć swoje tj.oddzielne miejsce na kwarantanne..z dostępem do kuchni i łazienki...nie może to być wspólne ..posiadanie takiego odosobnionego miejsca musi być udokumentowane na granicy.w czasie kwarantanny zabroniony jest kontakat z innymi osobami
Co Ty z tymi trzema, dwoma kropkami? Jedna bedzie dobrze.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1624 Posty
Joanna Kuchnicka
(Asikhb)
Maniak
Onty_Ja_Gabriel_3. napisał:
[quote]Anna Wilk napisał:
.
Najważniejsze to, musi posiadać aktualny minusowy test na wiruskaświruska po angielsku, .

Wynik testu może być w języku norweskim, szwedzkim, duńskim, angielskim, francuskim lub niemieckim.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1401 Postów
Onty_Ja_Gabriel_3.
(Onty_Ja_Gabriel_3.)
Maniak
Asikhb napisał:
Wynik testu może być w języku norweskim, szwedzkim, duńskim, angielskim, francuskim lub niemieckim.
Może to nie znaczy, że musi.
W ośrodku w którym robiono test i wystawiano dokument na Śląsku, spytałem się w jakich językach wystawiają dokument.
Odpowiedziano zdecydowanie iż tylko po polsku i angielsku.
Dlatego też i tak napisałem.
W oficjalnym komunikacie granicznym, też jest zaznaczony język angielski dla tego dokumentu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3258 Postów
boj fra oszlo
(bojfraoszlo)
Maniak
napisał:
bg38 napisał:
Co Ty z tymi trzema, dwoma kropkami? Jedna bedzie dobrze.

...jedna kropka wystarczy...tez tak uwazam... ...zreszta 3 kropki sa juz opatentowane na tym forum,prrzez kogo nie wiem,niewazne
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
311 Postów

(Riggman)
Stały Bywalec
tak tylko to tyczy sie turystow, rezydenci nie musza miec zadnego testu na korone, wystarczy potwierdzenie adresu, jakis wyciag z folkeregisteret. Tak pisza na helsenorge
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok